Esqueixat de vedella

Amb quina part de la vedella fem el nostre Pulled Beef

El tall que fem servir per fer pulled beef és l’agulla (chuck). Aquesta part de l’animal està situada en les primeres cinc vèrtebres dorsals, unint el llom amb el coll per sobre de l’esquena. És una peça amb alt contingut en col·lagen i greix infiltrat.
La raça que utilitzem és Angus, nascuda, criada i sacrificada al nostre país (producte de proximitat). Aquesta raça es caracteritza per la infiltració de greix que té dins de les fibres musculars i això fa que la carn sigui sucosa i saborosa.

Preparació

Injectem suc de poma natural, adobem les peces amb una barreja d’espècies (sal, pebres, clau, pebre vermell dolç). Deixem reposar durant 24 hores en càmeres de temperatura controlada.
Preescalfem el forn de llenya a 120 °C utilitzant llenya lliure de resines com el roure, l’azina o el pomer. Introdu•ri l’agulla al forn per fer el procés de fumat durant tres hores i ruixant amb suc de poma cada 60 minuts per evitar que la peça es ressequi. En aquest temps la carn s’impregna dels aromes de la fusta i realça el seu sabor. Transcorregut el temps de fumat, pugem la temperatura del forn a 130 °C i seguim humitejant la carn fins que la temperatura interna ascendeixi a 70 °C. En aquest moment rehidratem amb suc de poma, emboliquem l’agulla amb paper d’alumini i cuinem al forn a una temperatura estable de 130 °C. Quan la carn arriba a una temperatura de 93 °C la retirem de la font de calor i deixem reposar en cambres estanques perquè recuperi sucs. Quan l’interior de la peça tingui una temperatura de 70 °C comencem l’esmicolat, rectifiquem de sal i espècies, envasem al buit i ultracongelem. Aquest procés de cuinat pot durar entre 30-35 hores depenent de la mida de j4 e la peça.

Regeneració del producte

Descongelar a temperatura controlada 2ºC – 5ºC.

Un cop descongelat:

Bany Maria: a 75ºC les bosses de buit estan preparades per suportar el cuinat.

Microones: 40″ a 800W sense retirar l’envàs.

Planxa o paella:amb un raig d’oli d’oliva verge extra.

No és recomanable dorn ni salamandra.

Format marcar fins aconseguir una capa cruixent. Regenerar aquest producte només utilitzar paella o planxa.

 

Presentació

Sobres de 110gr.  Pes garantit.

Dades tècniques

 Per 100gr.

Energia 862 kj / 206 kcal

Greix 12,99g

Greix saturat 5268g.

Greix monoinsaturat 5939g.

Greix poliinsaturat 0,491g

Carbohidrats 0g.

Sucre 0 g.

Fibra 0g.

Pro

 

  • Ingredients: Llom de porc, sal, especies, oli d’oliva verge extra arbequina
Conservació:
Conservar en refrigeració entre 0 i 3ºC

Conservar en refrigeració entre 0 i 4ºC
Conservar en congelació a -18ºC
Escalfar al microones 15 o 20 segons
  • Conservar en un lloc fresc i sec
Us preparat pel consumidor Preparat per al consum
  • Consumir a temperatura ambient, deixant fora de la nevera un 15 minuts aprox.
   

Energia 649 kj /155 kcal

Proteïna 20,82g

Carbohidrats 0g

Fibra 0 g

Greix 7,37 g

Greix Saturat 2,59 g

Greix poliinsaturat 0,23 g

Greix monoinsaturat 3,46 g

Colesterol 62mg

Sodi 79mg

Potassi 33 mg

 

Legislació:

R.D.1334/1999, de 31 de juliol pel qual s’aprova la norma general de
l’etiquetatge, presentació i publicitat dels productes alimentaris.
Reglament (CE) 2073/2005 de la Comissió del 15 de novembre de 2005 relatiu
als criteris Microbiològics aplicables als productes alimentaris.
Reglament (1169/2011) quadre d’al·lèrgens adjuntat segons el parlament
europeu i consell.

OMC:

E.U.1829/2003 y 1830/2003 reglament consolidat on es reflecteix el producte
no conté cap ingredient procedent d’Organismes modificats genèticament i s’han
pres les mides oportunes per evitar el contacte amb O.M.G

 

Ingredients Si No Ingredients Si No
Cereals amb gluten i derivats (1) X Cacau X
Crustacis i derivats X Canyella X
Mol·luscs i derivats X Vainilla X
Ous i derivats X Coco X
Peixos i derivats X Sacarosa X
Cacauets i derivats X Fructosa X
Soja i productes derivats X Dextrosa X
Llet i derivats X Gelatina X
Fruits secs i derivats (2) X Feilallanina X
Api i derivats X Llevat / extracte de llevat X
Mostassa i derivats X colorants azoics  i derivats (4) X
Sèsam i derivats X Sorbats (E-200 a e-203) X
Vedella i derivats X Benzoats (E-210 a E-228) X
Porc i derivats X Antioxidants X
Pollastre i derivats X Anhidrid sulfurós i sulfit (E-220 a E-228) X
Arròs i derivats X BHA (E-320)/BHT (E-321) X
Blat de moro i derivats X Glutamanat (E-620 a E-625) X
Llegums i derivats X Parabens (E-214 a E-219) X
Girasol i derivats X Benzopirents X
Umbel·líferes i derivats (3) X Tramussos  i derivats X
(1) Blat, civada, sègol, triticale, espelta,kamut, i les seves varietats hibrides
(2) Ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, castanyes, festucs, nou de macadamia, nou d’Austràlia  i derivats
(3) Anís, anet, alcaravia, cerfull, comí, cilandre, mirra, julivert, api, fonoll, angèlica o pastinaca
(4) E-102, E-104, E-110, E-122, E-123, E-127, E-128, E131, E-132, E-133, E-151, E-154, E-155, E-180